Evolució

Evolució
L'evolució dels Bombers de Reus

dimarts, 28 de juny del 2011

Ultimes activitats del 150 aniversari


18/06/2011

La llibreria ABACUS va organitzar una activitat per la canalla que visitava la botiga que consistia en un audiovisual, per saber com reaccionar davant d’un incendi, això es complementava amb un taller on els xiquets i xiquetes muntaven el retallable de l’Hispano Suiza. En aquesta activitat hi participaren els bombers voluntaris i també, com no, el Fum i la Flama.

I perquè la canalla tingues el model ben aprop també hi havia l’Hispano Suiza al carrer de vianants al costat de la llibreria.





23/06/2011

Continuant amb els actes del 150è aniversari i en el marc de la festa major de Reus, diferents entitats de la ciutat ens han convidat a participar en les seves activitats.

El Patronat Sardanista va convidar-nos a l’acte del repartiment de la flama del Canigó i la posterior encesa de la fogera de Sant Joan, un acte carregat de simbolisme on moltes de les entitats de pobles del nostre entorn recullen la flama per encendre les fogueres arreu del territori.

El nostre cap de parc, el Xavi acompanyat del Fum i la Flama varen ser els encarregats d’encendre la foguera. Per la plaça corria el comentari que era xocant la paradoxa de veure els bombers participar en la difusió del foc arreu. Però tots sabem el component festiu i lúdic d’aquest acte.






25/06/11

També dintre dels actes de la festa major els portadors del Bou de Reus varen convidar als nostres nanos, el Fum i la Flama al cercavila “correbars del Bou de Reus”, durant el cercavila, un cop al davant de l’Ajuntament, ban fer lliurament de la “gorra de portador” al Cos de Bombers de Reus. La gorra la va recollir el cap dels voluntaris, en David, (el podeu veure a les fotos amb la gorra posada).

Cal dir que el lliurament de la gorra de portador és un reconeixement públic que “El Bou de Reus” atorga cada any a alguna entitat o persona. Per aquest motiu no podem més que agrair aquest reconeixement.



Totes aquestes activitats i reconeixements ens fan sentir reconeguts i estimats com a colectiu per la població. Hem de pensar que això és així per la dedicació i la feina ben feta durant molts anys.

La nostra voluntat és continuar així.
GRACIES.

a continuació una carta dels bombers de Reus en agraïment:


Benvolguts amics i amigues,

Com ja sabeu, aquest any els Bombers de Reus ens trobem immersos en els actes de celebració del nostre 150è aniversari com a servei d’emergències. Cal dir que, després de 150 anys, avui ens trobem davant una situació inèdita i paradoxal: i és que acostumats a lluitar contra el foc i extingir-lo arreu on ens criden, ara se’ns demana que contribuïm a la seva propagació. Però tots coneixem les dues cares del foc, i sabem distingir entre el seu potencial devastador i les seves aplicacions beneficioses. Així doncs, pels Bombers de Reus, avesats com estem a combatre amb el vessant més catastròfic del foc, avui suposa un privilegi que se’ns faci partícips d’un acte tan carregat de simbologia com és l’encesa de la foguera de Sant Joan.

Els símbols, la festa, els rituals, són imprescindibles en qualsevol celebració. És per això que, en el marc de les accions commemoratives del nostre aniversari, els bombers no hem oblidat l’aparell simbòlic. El Fum i la Flama, els “nanos” bombers que tan bé s’integren en la tradició festiva de la nostra ciutat, representen la història del col·lectiu de bombers reusenc. El Fum ens recorda l’antic apagafocs, amb una indumentària que es difumina en el passat; la Flama, en canvi, és una bombera que se’ns presenta amb la vivesa que li dóna l’actualitat. Malgrat les distàncies, entre tots dos perviu un vincle: l’essència d’una vocació, l’essència d’un col·lectiu.

Avui és una altra la flama que, des del cim del Canigó, ens arriba carregada de missatge. Aquesta flama, símbol d’una identitat comuna, és el centre d’un ritual destinat a refermar les essències ja no d’un col·lectiu, sinó del nostre poble. Amb la seva difusió els reusencs iniciarem la nit més curta de l’any davant les fogueres repartides pels carrers de la ciutat, en un ambient festiu que, com a bombers, no podem deixar de recomanar que es desenvolupi amb prudència i responsabilitat.

Amb els actes del 150è aniversari els bombers de Reus hem volgut obrir-nos a la ciutadania per tal de mantenir la nostra complicitat i proximitat amb la població. Ara, entenem aquest honor d’encendre la foguera de Sant Joan com un reconeixement al nostre compromís amb la societat reusenca. Per això hem d’agrair al Patronat Sardanista de Reus que hagi pensat en nosaltres, ja que aquest fet ens enorgulleix i, a més de fer-nos sentir com un servei pròxim i integrat, també ens fa sentir, si se’ns permet dir-ho, com un servei estimat per tots vosaltres.

Moltes gràcies i bona revetlla!

BOMBERS DE REUS


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada