Evolució

Evolució
L'evolució dels Bombers de Reus

diumenge, 18 de març del 2012

Bombers de reus als incendis del Pirineu

El passat dia 08/03/12 el vehicle de Reus el 08.34, amb quatre components van anar al foc de Viu de Llevata al costat del Pont de Suert, el vehicle va arribar a la nit i després d’emplaçar-se la seva dotació va començar a treballar amb el camió de Viladecavalls i Santa Coloma de Cervelló, a partir de la carretera la N260,fins el barranc del Riuet de Viu, cua del foc, sempre pel flanc dret del mateix.
Nosaltres van ser el relleu del dia següent, a la nostra arribada els tres vehicles ens van dedicar a definir el perímetre, ancorar el mateix amb línea d’aigua i eines manuals des de el barranc fins la carretera. El fer de fer una bona feina sota la carretera obeïa a que per damunt nostre i de la carretera hi havia quatre dotacions treballant en una zona de molt de desnivell i es tenia que assegurar la part baixa.

A partir d’aquí vaig pujar a la línea del flanc dret ja des de la carretera amunt, on hi havia els vehicles de Santa Coloma de Gramanet, Sarral, Alcover, Sant Jaume de Domenys i personal de Prades, Vila-rodona... Aquesta línea era una línea difícil de treballar i de progrés lent pel fort desnivell,el despreniment de pedres i lo malament que havia cremat, crema de sotabosc i dessecació de la vegetació a mitja alçada ,quedant punts calents pel tipus de sota bosc i soques enceses. La tasca va ser la de treballar amb aigua i eines manuals resseguint el perímetre, fins que a la part de dalt de tot ho va fer el GRAF,Barna o Lleida?. Una vegada que es va fer de nit el fred va apaivagar bastant els punts calents que podien quedar.

Per finalitzar vull agrair a tothom que va treballar en aquesta zona la dedicació i l’esforç fet per voler fer una feina ben feta.


P. Fuentes, Caporal del Parc de Reus.

2 comentaris: