Evolució

Evolució
L'evolució dels Bombers de Reus

divendres, 4 de desembre del 2009

DARRERS JUBILATS DEL PARC DE BOMBERS DE REUS

L'any 2009 s'han jubilat els companys; Joan Olivé, Jordi Pascual, Pere Palacios, Francisco López i Pedro Pelayo, i en Juan Pelayo l'any 2008.
Dir què, en Pedro Pelayo Carrasco, "Pedrito", és el bomber amb més antiguitat de la Generalitat de Catalunya. A finals de l'any 2009, es jubilarà després de 43 anys i mig de servei; que no és poc. Aquesta afirmació ve avalada per consultes fetes a l'administració sobre l'antiguitat dels bombers, així què, podem afirmar-ho amb quasi tota seguretat.
Ara te 62 anys i l'antiguitat des de l'11 de juliol de 1966, data d'ingés en el cos de bombers de Reus. Segons ell aquesta data tampoc és del tot correcta, doncs, diu que va ingressar amb 17 anys i fins que no va complir els 18 anys no el varen donar d'alta.
L'antic parc de bombers estava integrat en l'edifici de l'hospital de Sant Joan i feien serveis d'ambulància a més a més de la feina de bomber.
Amb 12 anys es queda orfe i amb 15 va vindre caminant, amb un amic, des de Còrdova fins a Reus, sense un duro, només empenyorant un rellotge pel qual li van donar 125 ptes.
Més tard, l'any 1968, marxa al servei militar a Vètera (València) i quan finalitza es torna a reincorporar al cos de bombers de Reus. Llavorç cobrava 2.333.- ptes.
Recorda un incendi, amb explosió, a la sala de calderes de l'hospital psiquiàtric Pere Mata de Reus, on juntament amb el company "Toto", varen patir cremades de primer, segon i tercer grau. En "Toto" va trigar un any i en "Pedrito" sis mesos en curar-se.
El seu cosí, en Juan Pelayo "Juanillo", amb 37 anys de servei, és de la promoció de l'any 1971. En Joan Olivé i Francisco López són del 1974, Pere Palacios del 1975 i Jordi Pascual del 1979. Com es pot veure, tots ells amb molts anys d'experiència acumulada en la feina de bomber.
A tots ells els desitgem moltíssima sort i salut per a disfrutar d'una jubilació merescuda i esperem que de tan en tan es deixin veure pel nostre parc.
Salutacios.

3 comentaris:

 1. Benvinguda està aquesta memòria histórica dels Bombers de Reus, el nostre pare i avi "Toto" va resentir-se sempre d´aquelles cremades, però l´home, tot i el patiment d´aquell llarg any, sempre va estar orgullós de la seva feina a l´incedi del Pere Mata... quins pebrots que tenien en aquella época.
  JOSEP MARIA I ARIADNA VALFAGÓ.

  ResponElimina
  Respostes
  1. per això la teva filla anava calenta ja de petita jajajaja

   Elimina
 2. el de les mànegues ve d'herència, perquè a Ariadna li agraden des de petitona jajaja Dubi Dubiiii

  ResponElimina