Evolució

Evolució
L'evolució dels Bombers de Reus

dijous, 22 d’octubre del 2009

"PDF" ETIQUETES MERCADERIES PERILLOSES MM.PP.


Fa temps que tinc l'intenció de publicar una mena de "xuleta" referent a etiquetes i significat de les Mercaderies Perilloses, (MM.PP). Els dibuixos que he trobat en diferents llocs no eren de bona qualitat, així que, els he confeccionat jo mateix amb un programa de disseny, i crec que ara tenen la nitidesa que jo volia obtenir-ne.

El fet és què, en la bossa de bomber, particularment m'agrada portar documentació que en un moment determinat hem pogui ajudar en diferents serveis. Porto plànols dels diferents municipis de la nostra demarcació, instruccions sobre gasos, punts kilomètrics d'autopista, de les carreteres més properes i moltes coses més que en endavant ja les publicaré . Així i tot, hem feia falta una bona informació actualitzada del tema MM.PP, i m'he dit, doncs fes-ho i si queda bé comparteix-lo amb els demés companys.

El format que he escollit, com podeu veure, és din-A/4 ja que aquesta mida et permet porlar-lo en una carpeta estandar amb fundes plastificades. Per descomptat les còpies haurien de ser en color, doncs, aquí és molt important la visualització dels colors.

El tema MM.PP és molt ampli i si voleu més informació, només cal que visiteu algunes pàgines d'Internet de referència i no us ho acabareu. Però, la finalitat d'aquest PDF no és un altre que resumir i tindre a l'abats alló que primer ens importa en qualsevol servei de MM.PP com és la identificació de lo primer que veiem, com són, les plaques-etiquetes, números de perill i de producte (ONU), etc, així, d'aquesta manera podrem valorar i donar l'informació més exacte que podem al nostre C.C.

Be, no us entretinc més i si us cal, no dubteu en fer un comentari al respecte o suggerir-me qualsevol altre document que creieu interessant, i si puc us ho proporcionaré.

Fins a la propera, adéu.

1 comentari:

 1. Bon dia!

  Gràcies per la informació.
  Ahir vaig anar a una reunió de formadors de Risc Tecnològic i van comentar que la normativa de les etiquetes i de les ampolles ha canviat.
  Durant un temps conviuran les dos normatives, però al 2015 (no recordo exactament l'any) entrarà la nova normativa.

  Si em donen la informació us la intentaré fer arribar.

  Fins aviat,

  Jorge Redondo

  ResponElimina